Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

«Δωρεάν σπουδές για κάθε φοιτητή»Παγκρήτια κινητοποίηση έγινε στο Ρέθυμνο


Με παγκρήτια κινητοποίηση, στα πλαίσια της συνόδου των πρυτάνεων, απάντησαν φοιτητές και σπουδαστές ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Γραμματειών Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών। Η συγκέντρωση έγινε το Σάββατο στις 22 Οκτωβρίου το πρωί στο λιμάνι του Ρεθύμνου, με τους σπουδαστές να αναρτούν ένα μεγάλο στις πανό στο φρούριο της Φορτέτσας, με το σύνθημα «Απειθαρχούμε σε μνημόνιο - ΕΕ και κυβέρνηση. Οργανωνόμαστε για την ανατροπή». Στο χώρο της συγκέντρωσης πρώτοι συγκεντρώθηκαν φοιτητές και σπουδαστές από το Ρέθυμνο και λίγη ώρα αργότερα άρχισαν να καταφθάνουν με πούλμαν και αυτοκίνητα από τους υπόλοιπους νομούς.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Μπαλλούς, μέλος της Γραμματείας Ρεθύμνου του ΜΑΣ, τονίζοντας ότι η νεολαία δεν πρόκειται να επιτρέψει την εφαρμογή του νέου νόμου-πλαισίου, που όπως τον χαρακτήρισε αποτελεί το νέο μνημόνιο στο χώρο της παιδείας. «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε - υπογράμμισε - την αύξηση του κόστους των σπουδών μας, την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, την εμπορευματοποίηση της γνώσης, τους χορηγούς μέσα στις σχολές μας, την αξιολόγηση που θα γίνεται με βάση τις επιθυμίες των επιχειρήσεων». Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο υποψήφιος δήμαρχος Ρεθύμνου Μανούσος Μανουσογιάννης και o υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νίκος Μανουσάκης.

Αμέσως μετά ακολούθησε μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τους φοιτητές να βροντοφωνάζουν: «Ο νέος νόμος - πλαίσιο θα ανατραπεί, δωρεάν σπουδές για κάθε φοιτητή», «Δουλειά για όλους, δωρεάν παιδεία, καμιά θυσία για την πλουτοκρατία».

Καταγγελία για τον... πετροπόλεμο στους δρόμους της πόλης

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του το ΜΑΣ χαιρετίζει τους εκατοντάδες σπουδαστές και φοιτητές, από δεκάδες επιτροπές αγώνα απ' όλη την Κρήτη που συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση, ενώ καταγγέλλει τις δυνάμεις καταστολής που εδώ και μέρες, μαζί με όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, καλλιεργούσαν κλίμα τρομοκρατίας, κάτι που εκφράστηκε και το Σάββατο στα Μυσσίρια.

Συγκεκριμένα το ΜΑΣ τονίζει στην ανακοίνωση:

«Αποκαλύφθηκε παράλληλα για πολλοστή φορά το παιχνιδάκι του πετροπόλεμου και των σπασιμάτων που στήθηκε στους δρόμους των Περιβολίων και των Μυσσιρίων, από τα μπλοκ της πορείας που συνδιοργάνωσαν η ΠΑΣΠ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα ΕΑΑΚ, μαζί με μεγαλοκαθηγητάδες. Κινητοποίηση που όπως είχαμε καταγγείλει εδώ και μέρες οργανώθηκε από το ΠΑΣΟΚ ενάντια στο ...ΠΑΣΟΚ(!!!). Οι δυνάμεις της ΠΑΣΠ για να θολώσουν τα νερά, έκαναν προσπάθεια να εμφανιστούν ως δύναμη αγωνιστική. Ποτέ δεν υπήρξαν στο αγώνα και ούτε πρόκειται, γιατί είναι κομμάτι ενός αστικού κόμματος.

Κάνουν ό,τι μπορούν και οι δυνάμεις των ΣΥΡΙΖΑ - ΕΑΑΚ για να μην εκφραστεί η αγανάκτηση και η οργή των νέων ανθρώπων απ' τη βαρβαρότητα που ζουν. Κάνουν ό,τι μπορούν για να αθωώσουν το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του, για να βγάλουν λάδι τη σοσιαλδημοκρατία.

Καλούμε τα λαϊκά παιδιά που υποφέρουν, που οι γονείς τους κάνουν δυο και τρεις δουλειές για να τους σπουδάσουν, ιδιαίτερα αυτά τα παιδιά που παραμένουν εγκλωβισμένα στην ΠΑΣΠ αλλά και που μπερδεύονται στα δίχτυα των ψευτοεπαναστατών, να βγάλουν συμπεράσματα. Να αποχωρήσουν από την ΠΑΣΠ και το ΠΑΣΟΚ, να γυρίσουν την πλάτη στους "αριστερούς" των σαλονιών και των γραφείων των μεγαλοκαθηγητάδων. Εχουν αποκούμπι τις δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Τους καλούμε εδώ, μαζί μας, να συναντηθούμε στο δρόμο της πάλης. Εχουν αποκούμπι γιατί εδώ η αγανάκτησή τους γίνεται δύναμη στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας», τονίζει μεταξύ άλλων το ΜΑΣ.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου